Több mint száz állás a csíkszeredai kórháznak

A fejlődő megyei sürgősségi kórház hazavonzza a fiatalokat

csütörtök, 2018. jan. 11.

Újabb 52 állást hagyott jóvá alintézménye, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára Hargita Megye Tanácsa, ami fontos lépés az intézmény és szolgáltatásai fejlesztése szempontjából. Ezzel együtt tavaly szeptembertől összesen 104 személyzeti állást szabadított fel a megyei tanács, ezenkívül pedig kilenc orvosi állást hirdettek meg. Tehát az elmúlt hónapokban csak az egészségügy terén több mint száz jól fizető állást létesített Hargita Megye Tanácsa.

A most jóváhagyott 52 állás asszisztensek, ápolók, valamint takarítószemélyzet toborzására vonatkozik. A későbbiekben további állásokat fog jóváhagyni a megyei tanács a kórháznak.

- Továbbra is Hargita Megye Tanácsa prioritásai közé tartozik az egészségügy fejlesztése, hogy helyben minél több korszerű szolgáltatás elérhető legyen. Ennek érdekében a kórház modern felszereléseinek beszerzése – ezeket a beruházásokat is segítette 2017 végén a megyei tanács - mellett a személyzetet is bővíteni kell, a szakorvosok idevonzása mellett a megfelelő kisegítő személyzet megléte is elengedhetetlen. Törekvéseink és az intézmények közötti jó együttműködés nem eredménytelen, hiszen a csíkszeredai kórházban már végeznek olyan egyedi szemészeti, mellkas- és szájsebészeti műtéteket, amelyek országos szolgáltatásnak minősülnek, de a szervdonáció terén is nagy előrelépést ért el a kórház. A tervek között plasztikai műtétek, ér- és gyereksebészeti osztály indítása is szerepel, illetve cél, hogy a csíkszeredai kórház megkapja a II-es szakmai besorolást. Évek óta finanszírozzuk orvoslakások építését, illetve bérlését, ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy a csíkszeredai kórház vonzó legyen a fiatal szakemberek számára – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A kórház új struktúrájának jóváhagyása új részlegek létrehozását vonja maga után, amihez egyik fontos tényező a humánerőforrás. A kitűzött cél, hogy a kórház megkapja a II-es szakmai besorolást, ami többéves folyamat, de évente eszközölünk fejlesztéseket ez irányba, ehhez mind szükség van a személyzet bővítésére. A fejlesztésre, a szolgáltatások bővítésére törekszünk, hogy minél kevesebb diagnózis meghatározásáért és gyógyításért kelljen más városba utazni – fejtette ki Zonda Erika, a kórház vezető tanácsának elnöke.

– A most jóváhagyott 52 állás egy része a kórház új struktúrájának megfelelő személyzet biztosításához szükséges, ehhez kértünk újabb állásokat, főként a mellkas- és az idegsebészetre. Az új struktúrának megfelelően újabb szolgáltatásokkal bővül a csíkszeredai kórház, és ezek ellátásához természetesen megfelelő számú személyzetre van szükség, az orvosok, asszisztensek mellett a kisegítő személyzetre is. Ez azért fontos az intézmény és a térség lakossága szempontjából is, mert több beteget tudunk ellátni, illetve olyan szolgáltatások is elérhetők lesznek, amelyekért eddig más kórházakhoz kellett fordulni. A pluszszolgáltatások elvégzéséhez nagyobb személyzetre van szükség, ezért is örvendes, hogy ezeket jóváhagyta a megyei tanács – mondta Konrád Judit, a kórház orvos igazgatója.

Csíkszereda, 2018. január 11.
2016 Parlamenti választások
2016 Helyhatósági előválasztások
2014 EP választások
2012 Parlamenti választások
2012 Helyhatósági választások
2009 EP választások
2008 Helyhatósági választások
Hírlevél

eseménynaptár

2019
<<
 január 
>>
h k sze cs p szo v
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3