Idén Csíkszentdomokoson végeznek szűrővizsgálatot a Bács-Kiskun testvérmegyei orvosok

Magyarország nemzetileg elkötelezett kormányának köszönhetően folytatódhat a jó együttműködés

hétfő, 2018. jún. 11.

Csíkszentdomokoson folytatódik idén az egészségügyi szűrőprogram június 11-15. között. A Bács-Kiskun testvérmegyei szakorvosok hétfőtől csütörtökig 16 óráig, míg pénteken 14 óráig vizsgálják a község lakóit a Márton Áron Általános Iskola sporttermében. EKG, neurológiai, reumatológiai, sebészeti, belgyógyászati, radiológiai, urológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, és gyerekgyógyászati vizsgálati fülkéket alakítottak ki a sportteremben a kecskemétről érkezett szakorvosok.

Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere örömét fejezte ki, hogy idén a község lakói vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, amely nem csak a domokosiaknak, hanem a környező települések lakóinak jó lehetőséget szolgál egészségügyi állapotuk felmérésére.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke szerint Hargita megyével kialakított testvérmegyei kapcsolat egyre szorosabb és nagyon jó irányba haladnak a közös dolgok, amelynek egyik eredménye az évente megszervezett szűrővizsgálatok is.

Dr. Svébis Mihály, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója hozzátette, hogy idén fiatalodott a lelkes csapat, ugyanis a Hargita megyébe tizenkettedik éve visszatérő szakorvosok mellé újak is csatlakoztak.
Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere kiemelte, hogy a kórház alaptevékenységébe az egészségügyi prevenció is beletartozik, amelyben nagy segítséget nyújtanak a kecskeméti kollégák is az évente megszervezett szűrővizsgálati program keretében.

Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője ezt megerősítve kitért arra is, hogy Romániában nincs hatékony lakossági egészségügyi felmérés, ami miatt irigykedve tekinthetünk át a határon túlra. Mint mondta, a kecskeméti orvosok jelenléte minden évben mobilizáló hatással is van a lakosság körében, hiszen szívesen vesznek részt megyénk lakói a szűrővizsgálatokon.

Dr. Mészáros János, Magyarország Kormányának volt Egészségügyért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára hozzátette már a kezdetektől felkarolták a kezdeményezést és igyekeztek az önzetlen munkához minden feltételt megteremteni, amely minden évben szakmaiságot és elkötelezettséget követel meg. Mint mondta, ez egy folyamat, amelyet a jövőben is biztosítani kell.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Bács-Kiskun megye és Hargita megye jó barátai egymásnak, Magyarország újraválasztott kormányának is köszönhetően folytathatják az együttműködést és a fejlődés tovább haladhat a jó irányba, a nemzeti dimenzió és a bizalom erősítésével. A megyei tanács elnöke szerint a testvérmegyei kapcsolatok sok ezer embernek hoztak pozitív dolgokat, most már gyakorlatilag minden kis térség lakói találkoztak már a kecskeméti szakemberekkel a szűrőprogramnak köszönhetően.

Csíkszereda, 2018. június 11.
2016 Parlamenti választások
2016 Helyhatósági előválasztások
2014 EP választások
2012 Parlamenti választások
2012 Helyhatósági választások
2009 EP választások
2008 Helyhatósági választások
Hírlevél

eseménynaptár

2019
<<
 március 
>>
h k sze cs p szo v
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31