Megkezdődött a II. Csíkszeredai Kórháznapok és tudományos konferencia

A háromnapos rendezvény a szakmabeliek fejlődését és a lakosság bizalmának építését szolgálja

péntek, 2018. júl. 06.

Megnyitották a II. Csíkszeredai Kórháznapokat és tudományos konferenciát a Sapientia EMTE nagy aulájában július 6-án reggel.

Konrád Judit kórházmenedzser köszöntőjében azt mondta, az öröm, a hit, a hála és a szeretet a négy legfontosabb érzés, ami jellemzi a rendezvény megszervezését és a mindennapi munkáját. Örül, hogy ennyien eljöttek, hogy hittek a rendezvény fontosságában, hogy a háromnapos hatékony együttgondolkodás a fejlődésüket szolgálja. Háláját fejezte ki munkatársainak a mindennapi tevékenységükért és a rendezvény megszervezésében nyújtott segítségükért, a támogatóknak és a külső segítőknek. És végül kifejtette, mindez szeretet nélkül mit sem ér, és azt mondta kollégáinak, hogy a kiszolgáltatott betegekben lássák meg szeretteiket, és szeretettel forduljanak feléjük.

A rendezvény díszmeghívottja, Diana-Loretta Păun elnöki tanácsos az államelnök elismerését tolmácsolta a megnyitón. Úgy fogalmazott, a csíkszeredai kórház munkaközösségének elhivatottsága és erőfeszítése meghozta gyümölcsét, hiszen minőségi szolgáltatásokat eredményezett, amely a szomszédos megyéket is kiszolgálja. Biztatni kell a pályaválasztás során, és támogatni karrierjük elején a fiatalokat, hogy válasszák az orvosi hivatást, tudásukat pedig fordítsák a hazai közösség javára, állt az államelnök üzenetében. A csíkszeredai kórházban együtt dolgoznak a tapasztalt és a fiatal orvos, ami a tudásátadás tökéletes formája, mondta az elnöki tanácsos.

Ez a konferencia jó alkalom arra, hogy lebontsák a falakat, fogalmazott Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Mint kifejtette, sokan még mindig távolabbi kórházakba utaznak el, abban bízva, hogy ott fogják meggyógyítani őket. Ez a konferencia jó alkalom arra, hogy a lakosság is értesüljön arról, hogy Csíkszeredában is van tudományos konferencia és igény erre, főként látva a tavalyi rendezvényhez viszonyított megkétszereződött jelentkezést. Szerencsére az elmúlt években jelentős szakmai tapasztalat halmozódott fel nemcsak a csíkszeredai kórházban, hanem a megye más egészségügyi intézményeiben is. A kórháznapok a szakmának és a lakosságnak is szólnak, előbbiek szakmai fejlődését és tanulását szolgálva, utóbbiakban építve a bizalmat a szolgáltatások és a szakemberek iránt, mondta Barti Tihamér.

A háromnapos rendezvényen pénteken és szombaton főként a tudományosságon van a hangsúly, vasárnap pedig több helyszínen a lakosságot várják, ilyen lesz a kórházbemutató, vagy az egészséges életmódról szóló előadások.

Csíkszereda, 2018. július 6.
2016 Parlamenti választások
2016 Helyhatósági előválasztások
2014 EP választások
2012 Parlamenti választások
2012 Helyhatósági választások
2009 EP választások
2008 Helyhatósági választások
Hírlevél

eseménynaptár

2019
<<
 február 
>>
h k sze cs p szo v
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3