Borboly Csaba folytatja a munkát elnökként

szerda, 2019. okt. 16.

Borboly Csabát újraválasztották az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnökévé. Az egyetlen jelöltként induló politikus 96 igen vokssal nyerte el az újabb mandátumot.
A csíki területi küldöttek október 16-i gyűlésén, a szavazás előtt, a területi elnök beszámolt tevékenységéről. Hangsúlyozta, hogy szolidaritásban, együttműködésben a csíki területi szervezet jól vizsgázott, és ezt folytatniuk kell: összhangban kell lenniük továbbra is. Az elmúlt évek szerteágazó tevékenységének folytatása mellett tett hitet, a Székely termék mozgalomtól az önkéntes tűzoltók támogatásáig széles a skála, és ez szorosan kapcsolódik a Hargita Megye Tanácsa elnökeként végzett munkájához. A jövőről szólva elmondta, hogy azért kell dolgozni tovább, hogy javuljon az emberek életminősége, városi és vidéki között ne legyen alapvető különbség, és hogy a fiatalok ne külföldön keressék a boldogulást.

„Jó úton járunk, már látszanak az eredmények, de még sok a teendő ahhoz, hogy céljaink megvalósuljanak. Jó terveink vannak, tehát folytatjuk a munkát! Építkezünk: inkubátorházakat tervezünk Csíkban, fejlesztjük a kórházat, minden megyei úton dolgozunk. Harcolunk: óvjuk a keleti határainkat, ahogy végül igazunk volt Neamţ megyével a Békás-szoros kapcsán, igazunk lesz az Úzvölgyében is – persze erős RMDSZ-háttérország nélkül ez sokkal nehezebb lenne. Óvjuk az identitásunkat: a székely ember számára fontos, hogy tudja, hová tartozik. Nekünk ez a vidék az otthonunk. Ezért újítjuk fel a székelykapukat, és szenteltünk ennek egy egész programsorozatot. Ezért hoztuk létre a Székely termék mozgalmat, hogy a helyben megtermelt élelmiszereket értékesíteni tudjuk, ezáltal erősítjük az összetartozás érzését az emberekben, erősítjük a tudatot, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt a nyugat-európai biotermékekkel, ami a minőséget, ízeket illeti. A cél a szülőföldön maradás feltételeinek megteremtése. Hogy jó legyen itthon maradni vagy hazatérni, hogy biztos, kiszámítható jövőnk legyen" – vázolta terveit Borboly Csaba.

Tamás Sándor, Kovászna megye tanácselnöke videóüzenetben köszöntötte a csíki küldötteket. „Egyetértek azzal, amit Tamás Sándor kollégám mindig mond, hogy a csatákat nem a tábornokok nyerik meg, hanem a hadnagyok. Polgármestereink nélkül nem tudnánk eredményesen dolgozni. Köszönöm a munkájukat, folytatjuk!" – szögezte le Borboly.

Kitért arra is, hogy a jövő évi választás egyik legfőbb célja megőrizni a polgármestereket tisztségükben, és növelni számukat.

A küldöttgyűlésen meghívottként részt vett és köszöntőbeszédet mondott a gyergyói és az udvarhelyszéki területi szervezet vezetője, Barti Tihamér és Bíró Barna Botond, Kovács Levente, a Maros megyei szervezet ügyvezető elnöke, Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila parlamenti képviselő, Lukács Bence Ákos vezető konzul Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről, Melles Mária a csíki nőszervezet elnökeként, valamint Darvas-Kozma József címzetes esperes.

A jelenlévők azokról a küldöttekről is szavaztak, akik a csíki területi szervezetet képviselik majd a Szövetségi Képviselők Tanácsában. A hét jelöltből ötöt választottak ki: Becze István, Bors Béla, Hajdu Gábor, Kozma István és Szőke Domokos.

Elfogadták Veress Dávid határozati javaslatát, mely szerint felkérik Csíkszék lakosságát, hogy az előző évekhez hasonlóan, október 27-én gyújtsanak őrtüzeket Székelyföld autonómiájáért.

A Kulturális Autonómia Tanácsba Darvas-Kozma Józsefet, Gere Lászlót, Gyarmati Zsoltot, Ördög Róbertet és Veress Dávidot választották.

Csíkszereda, 2019. október 16.
2016 Parlamenti választások
2016 Helyhatósági előválasztások
2014 EP választások
2012 Parlamenti választások
2012 Helyhatósági választások
2009 EP választások
2008 Helyhatósági választások
Hírlevél

eseménynaptár

2019
<<
 november 
>>
h k sze cs p szo v
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1