Élmények lassú, zöld és egészséges módon

Székelyudvarhelyen tartották az INSiGHTS projekt soros partnertalálkozóját

csütörtök, 2018. jún. 21.

A turisták elsősorban élményekre vágynak, nem megvásárolható tárgyakra, a turizmusfejlesztésben erre kell helyezni a hangsúlyt – hangzott el azon a nemzetközi találkozón, amelyen az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című nemzetközi projekt partnerei vettek részt Székelyudvarhelyen június 18–20-án.
Tovább ►

Csíkkarcfalvi diákok nyertek táborozást a hatos villában

Rajzpályázatot hirdetett a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás

szerda, 2018. jún. 20.

Idén is meghirdette rajzpályázatát a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás - melynek tagja Hargita Megye Tanácsa – Kedvenc táborhelyem a hatos villa címmel. A rajzpályázat nagy érdeklődésnek örvendett, ami azt bizonyítja, hogy egyre népszerűbb a homoródfürdői hatos villa. A pályázatot a V-VIII. osztályos Hargita megyei diákoknak hirdette meg a villát ügykezelő társulás, célja, hogy ez a korosztály is felfedezze és megszeresse a táborhelyet. A beérkezett munkák elbírálását június...
Tovább ►

Újra Hargita megyében a Kecskeméti Katona József Színház

hétfő, 2018. jún. 18.

Hargita Megye Tanácsa meghívására újra a megyénkben lép fel a Kecskeméti Katona József Színház társulata. Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját kedden, június 19-én 19 órától Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színház nagytermében, szerdán, június 20-án 19 órától Csíkszeredában a Csíki Játékszín nagytermében, valamint csütörtökön, június 21-én 19 órától Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban lehet megtekinteni.
Tovább ►

Hargita Megye Tanácsa ráerősít gyakornoki programjára

Várják azon egyetemistákat, akik a gyakorlati tudást is elsajátítanának

péntek, 2018. jún. 15.

Az immár hagyományosan meghirdetett program idei újdonsága, hogy az egyetemista, főiskolás gyakornoknak lehetőségük lesz megfigyelni, részt venni az intézményvezető beosztású munkatársainak egy napjában. Ezek lehetnek akár a megyei tanácselnöki, alelnöki tisztségek, főjegyzői, vagy vezérigazgatói beosztások is, de továbbra is elsődleges cél, hogy jó szakemberekké váljanak.

Tovább ►

Szombaton ismét lesz havi vásár Csíkszeredában

csütörtök, 2018. jún. 14.

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség június 16-án, szombaton 8 és 14 óra között szervezi meg a hagyományos és helyi termékek kiállítását és vásárát a csíkszeredai megyeháza oszlopterénél.

Tovább ►

A Szacsvay Akadémia újabb előadása Csíkszeredában

csütörtök, 2018. jún. 14.

Június 18-án, hétfőn 17 órától ismét egy érdekes előadást hallgathatunk a csíkszeredai megyeháza márványtermében. Hargita Megye Tanácsának Székelyföldi Akadémiája és a Hargita Megyei Kulturális Központ meghívja Önöket a Szacsvay Akadémia hatodik előadására.

Tovább ►

Idén Csíkszentdomokoson végeznek szűrővizsgálatot a Bács-Kiskun testvérmegyei orvosok

Magyarország nemzetileg elkötelezett kormányának köszönhetően folytatódhat a jó együttműködés

hétfő, 2018. jún. 11.

Csíkszentdomokoson folytatódik idén az egészségügyi szűrőprogram június 11-15. között. A Bács-Kiskun testvérmegyei szakorvosok hétfőtől csütörtökig 16 óráig, míg pénteken 14 óráig vizsgálják a község lakóit a Márton Áron Általános Iskola sporttermében. EKG, neurológiai, reumatológiai, sebészeti, belgyógyászati, radiológiai, urológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, és gyerekgyógyászati vizsgálati fülkéket alakítottak ki a sportteremben a kecskemétről érkezett...
Tovább ►

Nagy a tétje a jövő évi európai parlamenti választásnak

Súlyosan sérülhetnek a székelyföldi gazdák érdekei

péntek, 2018. jún. 08.

Közös európai agrárpolitikát a kisgazdákért – az Európai Néppárt (EPP) helyi konzultációja a vidékfejlesztés és mezőgazdaság jövőjéről címmel szervezte meg Hargita Megye Tanácsa az Európai Néppárt helyi konzultációját június 8-án Csíkszeredában, együttműködve az RMDSZ vezetőségével. A Hargita megyében megrendezett első romániai európai néppárti helyi konzultáció erre a rendkívül vitatott témakörre összpontosított, mivel a mezőgazdasági és vidékfejlesztési érintettek nagyrészt a 2020 utáni...
Tovább ►
2016 Parlamenti választások
2016 Helyhatósági előválasztások
2014 EP választások
2012 Parlamenti választások
2012 Helyhatósági választások
2009 EP választások
2008 Helyhatósági választások
Hírlevél

eseménynaptár

2018
<<
 június 
>>
h k sze cs p szo v
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1