Nyertünk!

Közel 10 év pereskedés után egyik határvita megoldódik

csütörtök, 2019. jún. 13.

Közel 10 év munka eredményeként Hargita Megye Tanácsa pert nyert Neamţ megyével szemben alapfokon, Ploieştien. Egyik határvita megoldódni látszik hosszú évek munkája eredményeképpen. A Békás-szoros „bekebelezését" Neamţ megye által nem tűrte Hargita Megye Tanácsa, ezért rábírta Gyergyószentmiklós korábbi polgármesterét, hogy együtt lépjenek fel jogi úton ellene. A peres ügyet tíz különböző bíróság tárgalta, mivel újra meg újra elhelyezték az érzékenységre hivatkozva.

Tovább ►

Ingyenes honosítás, anyasági- és életkezdési támogatás ügyintézése Csíkpálfalva községben

csütörtök, 2019. jún. 13.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete az Eurotrans Alapítvánnyal együttműködve kiszállást szervez Csíkpálfalva község három településére.
Tovább ►

Óriási melldaganatot műtöttek ki egy páciens testéből

szerda, 2019. jún. 12.

Ritkán előforduló, nagyra növekedett melldaganatot operáltak ki sikeresen egy 44 éves Kovászna megyei páciensből a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.

Tovább ►

Újabb törvénytelenséget követett el a dormánfalvi polgármester

szombat, 2019. jún. 08.

Az aljas módon az úzvölgyi temetőnket megtámadó csapat képviseletében a dormánfalvi polgármester tegnap egy újabb súlyos törvénytelenséget követett el – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A csatolt fotók bizonyítják, hogy próbálják a tett nyomait eltüntetni, Romániában ez bűncselekmény. Bárki, ha próbálja eltüntetni a nyomait, miután galád módon széttör egy székely kaput, ami nem az ő tulajdonában van, akkor az nem szabad, a törvény tiltja, hogy helyre rakja a...
Tovább ►

Székelyföld egységét bizonyítja a lovas zarándoklat!

Több mint 130-an Nyeregben zarándokoltak Csíksomlyóra

péntek, 2019. jún. 07.

Több mint százharminc lovas tette meg lóháton a Mária út utolsó 100 kilométerét az elmúlt napokban. A lovasok és a huszárok június 7-én, pénteken délután közösen indultak Csibából a megyeközpont felé, ahova 17 óra 40 perckor érkeztek meg.

Tovább ►

Hargita megye prefektusa a törvénytelen dormánfalvi cselekvést támogatja

csütörtök, 2019. jún. 06.

Annak ellenére, hogy több központi hatóság nyilvánította törvénytelennek a dormánfalvi polgármester úzvölgyi cselekedeteit, s annak ellenére, hogy többek között Bákó Megye Prefektusi Hivatala a törvénytelen tanácshatározat visszavonására szólította fel a dormánfalvi polgármestert, Hargita megye prefektusa hivatalos átiratban szólítja fel Csíkszentmárton Polgármesteri Hivatalát, hogy biztosítson minden feltételt a dormánfalvi hivatal törvénytelenül engedélyezett eseményére.

Tovább ►

Még átláthatóbbá kívánják tenni az intézmény tevékenységét

Stratégiai tervezés és teljesítménymenedzsment a Hargita megyei állampolgárok érdekében a CAF alapú minőségirányítási eszköz bevezetésével

csütörtök, 2019. jún. 06.

Hargita Megye Tanácsa európai uniós finanszírozást nyert a Stratégiai tervezés és teljesítménymenedzsment a Hargita megyei állampolgárok érdekében a CAF alapú minőségirányítási eszköz bevezetésével (CAFHR) elnevezésű pályázatára – erről tartott sajtótájékoztatót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szőcs-Mátyás István menedzsment vezérigazgató június 5-én, szerdán a megyeházán.

Tovább ►

Hargita és Vas megye stratégiai megállapodása a turizmust szolgálja

Konferenciát tartottak Értékturizmus Hargita és Vas megyében címmel

csütörtök, 2019. jún. 06.

A megyei értéktárak fontosságáról, azok céljáról, a turizmusban betöltött szerepükről tanácskoztak a szakemberek azon a konferencián, amelyet Értékturizmus Hargita és Vas megyében címmel tartottak a csíkszeredai megyeházán június 6-án. A konferencia keretében stratégiai megállapodás született a testvérmegyék között, a dokumentumot Hargita megye részéről a Hargita Megyéért Egyesület képviseletében Csont Zsuzsánna, Vas megye részéről, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke, Tausz István írták...
Tovább ►
2016 Parlamenti választások
2016 Helyhatósági előválasztások
2014 EP választások
2012 Parlamenti választások
2012 Helyhatósági választások
2009 EP választások
2008 Helyhatósági választások
Hírlevél

eseménynaptár

2019
<<
 június 
>>
h k sze cs p szo v
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30